ישנן דרכי צריכה שונות עבור מוצרי קנאביס רפואי, אשר חלק פותחו בכדי לחסוך ממטופלים את הסכנות הבריאותיות הכרוכות בעישון – שיטת הצריכה הנפוצה ביותר בעולם לפי מחקרים סטטיסטיים. שתיים מהדרכים הללו הן וופורייזר, שהוא מכשיר אידוי אשר משמש להפקת אדים ללא עשן, ומקטרת מים, המכונה בסלנג "באנג" ומיועדת לעישון דרך קירור וסינון מים. שתי הדרכים הללו נפרדות ושונות בתכליתן, אך ניתן לחבר ביניהן כדי ליצור דרך צריכה אלטרנטיבית נוספת.
חיבור זה נעשה באמצעות אביזר מתאם ייעודי, שמיועד לתיאום בין מכשיר אידוי (וופורייזרים שמאפשרים את ההתאמה מראש) לבין מקטרת מים או ראש של מכשיר "באבלר" (מכשיר דומה, עשוי זכוכית). מתאם בין וופורייזר למקטרת מים יהיה עשוי בדרך כלל מזכוכית, כמו הבאנג אליו הוא מתחבר, אך קיימים גם מתאמים עשויים חומרים קרמיים שאינם רגישים לחום וכן מתאמים מסיליקון.
מלבד המתאם עצמו, ישנן פיות המיועדות להתחבר למכשיר הוופורייזר לאחר שהוא חובר למקטרת מים או למכשיר באבלר, ואמורות לייעל את השימוש במכשיר לאחר החיבור כיוון שהוא במצב בו לא תמיד נוח להשתמש בו מכיוון שהפיות שלו חסומות באופן חלקי בזמן החיבור. פיה שמיועדת עבור שימוש במכשיר וופורייזר שחובר למקטרת מים תהיה פיה מוארכת שמאפשר חיבור נוח. כמו כן, קיימים מכשירים דמויי "קשית" שמשמשים בתור באבלר נייד, אשר יכולים לספק סינון (בדרך כלל ללא מים) מיידי של האדים היוצאים מתוך מכשיר הוופורייזר ללא צורך בחיבור למקטרת מים.
כיצד חיבור וופורייזר למקטרת מים מסייע לאידוי?
השימוש במתאם חיבור בין וופורייזר למקטרת מים עובד מקיים משום שאידוי, כמו עישון (לרוב בצורה מופחתת) גורם לעיתים לשיעול עקב גירוי בגרון. גם אם נעשה שימוש במכשיר וופורייזר שפועל כאוי ולמרות שאין עשן בתהליך האידוי אלא רק אדים של חומרים פעילים, בכל זאת הם מוכלים באוויר חם שעובר דרך רירית הגרון ומספיג אותה בחומר צמחי שעשוי לעורר רגישות. לכן, שילוב של האדים הלללו עם קירור וסינון דרך מים מסייע לצריכה עבור אנשים הסובלים מרגישות יתרה בגרון.
סינון המים שמתקיים במקטרת מים או לחלופין במכשיר באבלר, מפריד בין גרונו של המשתמש לבין האוויר החם שמעורר את הצריבה, ומסנן את האוויר מחלקיקים "כבדים" שעלולים להיות בו, זאת תוך כדי הנמכת הטמפרטורה שלו כדי שלא תעורר גירוי בגרון. השימוש בסינון מים הופך את השאיפה לנעימה יותר וחלקה יותר, ומאפשר לשאוף שאיפות ארוכות ועמוקות יותר בכל שימוש – עובדה התורמת ליעילות הטיפול הרפואי בקנאביס, כך על פי משרד הבריאות.
אידוי עדיף על פני עישון לפי הגדרה והכרה של האו"ם וארגון הבריאות העולמי, ויתרונותיו בהשוואה זו מתבטאים בעיקר בחוסר הנזק הרפואי, שכן קיים בעת שאיפת עשן אך לא קיים בשאיפת אדים המבוססים על מים וחומרים צמחיים. סינון המים והקירור שמקנה החיבור בין וופורייזר למקטרת מים הופכים את סילון האדים לקל וקריר, ומסננים החוצה ממנו כל שאריות של חומר שהיו עלולות להיפלט או להיווצר בתהליך החימום שעבר החומר הצמחי לפני הפקת האדים.
מסיבה זו, חיבור בין וופורייזר לבין מקטרת מים נותן למשתמש להכין לעצמו דרך צריכה אלנטרנטיבית שמשלבת את כל היתרונות – אידוי במקום עישון, וסינון נוסף על ידי מים במקום שאיפה ישירה ממכשיר האידוי. החיבור הזה גורם לשימוש בקנאביס לשלב באופן יעיל בין שני אפיקי הטיפול – צריכה במתן שאיפתי וצריכה בטוחה שאינה כרוכה בעישון – ומניב למטופל את האפקט התרפיוטי הנדרש.