מדריך לניקוי וופורייזר

מכשיר אידוי הוא מכשיר רגיש, ואם ערכת הניקוי שלכם נשארת בקופסה אתם הורסים את המכשיר וחבל. לפניכם מדריך תחזוקה לאיך לשמור על הסוללה בעצימות מקסימלית ואיך לנקות וופורייזר בלי לפגוע במרכיבים הרגישים: ניקוי הרכיבים הפנימים, החלפת גומיות ומסננים וכל מה שחייבים להקפיד לפני השימוש הראשון.

כיצד שומרים על סוללת וופורייזר?

הדבר הראשון שצריך להכניס לתודעה הוא שבוופורייזר יש סוללות ליתיום. חייבים להטעין אותה במלואה אחרי השימוש הראשון ולכן אין לנסות את המכשיר אלא המתינו כמה שצריך, בהתאם להוראות היצרן. בדרך כלל הסוללה מגיעה חצי מלאה, ולכן ההטענה הראשונית בודקת את הקיבולת המקסימלית ואפילו קצת מעלה אותה.

יש להקפיד על הטענות מחזוריות מדויקות, אל תטעינו סוללה חצי מלאה אלא רוקנו אותה לגמרי לפני הטעינה. השתמשו במטענים מקוריים בלבד ואם אתם מתלבטים איך להטעין סוללה בוופורייזר עם סוללות 18560 השתמשו במטעני סוללות איכותיים או מקוריים בלבד, עדיף של היצרן. את הסוללות האלו תמיד עדיף לטעון עם מטען חיצוני איכות מאשר דרך חיבר טעינה דרך המכשיר עצמו.

איך לנקות וופורייזר לפני שימוש ראשון?

קודם כל יש לבצע טיהור של תא האידוי ומכלול השאיפה. עושים זאת על ידי הפעלה של המכשיר כשאין חומר בתוך תא האידוי ומעלים עד לטמפ' המקסימלית במשך כדקה. אחר כך כבו את המכשיר, פתחו את המכסה של תא האידוי ותנו לו להתקרר כמה שצריך. רוצים לעשות את זה כמו שצריך? חזרו על התהליך עד 5 פעמים כדי להיות בטוחים שהכחדתם את כל החלקיקים המיקרוניים שנשארו במכשיר מתהליך הייצור.

אל תתנו למראה עיניים לבלבל אתכם. אחרי כל שימוש נשארים במכשיר שאריות של חומר שנדבקות ויוצרות שכבות שפוגעות בתפוקה של המכשיר. בתוך הקנאביס לבדו יש נוזל דביק שיידבק בתהליך האידוי או יישאר בתא האידוי וגם עלול להדבק לקשית השאיפה. זה נורמלי לגמרי ולכן פשוט צריך לשימוש על תחזוקה הולמת ולנקות את הרכיבים לאחר השימוש.

כדי לנקות וופורייזר, הצטיידו באלכוהול לניקוי ולחיטוי בריכוז גבוה של אלכוהול (מעל 90%) שנמכר כנוזל או בצורה של מגבונים ספוגים באריזה אטומה. איתו תוכלו לנקות את החלק החיצוני של המכשיר ואת קשית השאיפה במקרה של וופורייזר נייח. אם אתם יכולים לשלוף את קשית השאיפה או את כל הפיה, השרו אותה בכוס זכוכית עם אלכוהול במשך 20 דקות לפחות, שטפו וייבשו היטב. לחלקים היותר עדינים וקשים לניקוי אפשר להשתמש במקלות אוזניים ספוגים באלכוהול.

כל כמה זמן צריך לנקות וופורייזר?

בהתאם לשימוש. אם משתמשים הרבה, לפחות פעם בשבוע יש לבצע ניקיון יסודי למכשיר. אם לא, לפחות פעם בחודש, אחרת החומרים ידבקו לדפנות המרכיבים ויהיה קשה מאוד להיפטר מהם. בוופורייזרים ניידים, שהם עדינים יותר, יש לנקות כל יום את המכשיר ואחת לשבוע לפרק את כל המרכיבים, להשרות באלכוהול ולהוסיף כמה נגיעות עם מקלות אוזניים לרכיבים עם פינות או כאלה שאינם נשלפים. 

ניקוי מסננים וגומיות במכשיר

אם אתם שואלים איך לנקות את מסנני הוופורייזר, שימו לב לרשתות הפלדה Screen דקיקות שמשות כמעין פילטר ליציאת מוצקים מתא האידוי. נקו אותם בהתאם לתדירות השימוש (אחת לכמה שימוש) כדי להבטיח טעם חלק ונעים. אבל מדי פעם החליפו את המסננים בחדשים ואם אתם יוצאים מהבית שימו בערכה כמה ספר, אם אין לכם אפשרות לנקות רשתית. מלוכלכת. במקרה של גומיות – Rubber Seal/Band, תמיד כדאי שיהיו כמה בספר בבית או בערכת היציאה. בניידים זו ממש מכה שחשוב לשים אליה לב.

מרבית היצרניות מאפשרות לרכוש סט גומיות ו/או רשתות להחלפה ונצלו את ההצעה ההוגנת. גומיות נוטות להישחק וכשאנחנו מנקים אותן עם אלכוהול אנו גורמים לשחיקה של הגומייה, מה שיכול להביא לזליגת אדים, פגיעה בחוויית האידוי וקרעים שפוגמים במכשיר.