מדריך טמפרטורות למכשיר אידוי קנאביס

אלו החומרים שמתאדים מתוך קנאביס בעת האידוי:

  • קנבינואידים – החומרים הפעילים שאחראיים על מרבית הסגולות הרפואיות שיש לצמח, כולל THC. הפעולה היא כזו: הקנבינואידים נכנסים לגוף, מתקשרים עם המערכת האנדו-קנבינואידית שנמצאת בכל תאי הגוף (ממש כמו תאי עצב) ולכן משפיעים כל כך מהר, ומשמשים גם כמשכך כאבים מצוין. נזכיר כי הקנאבינואידים מתאדים בטווח טמפרטורות הנע בין 220-157 מעלות צלזיוס ולכן ניתן באמצעות שינוי של הטמפרטורה להשתמש באותה תפרחת כדי לטפל בבעיות ותסמינים שונים.
  • טרפנים – החומרים שאחראים על הריח, הטעם והצבע של החומר. בכל פרי וירק שאתם מכירים קיימים טרפנים, המבדילים בין האבטיח מבפנים ומבחוץ ומעניקים את האדמומיות המפורסמת לעגבנייה. למעשה דובר במולקולות אורגניות פשוטות שניתן לזקק לכדי תרכיזים ותמציות.
  • פלאבונואידים – קבוצת תרכובות אורגניות הקיימות ברוב הצמחים, הפירות, הירקות והפרחים שמוכרים לכולנו. הפלאבונואידים, כמו הטרפנים, תורמים לעיצוב הריח, הצבע והמראה של פרחי הקנאביס, אך הם מתאדים בטמפ' שונות שנעות בין 250-134 מעלות צלזיוס ומכילות סגולות רפואיות רבות. 

שליטה על טמפרטורה בעת אידוי קנאביס

כדי שנהנה מכל החומרים שהזכרנו: קנבינואידים, טרפנים ופלאבונואידים, יש צורך לחמם את התפרחת ולאדות אותם. לשם כך יש צורך במכשיר מיוחד ומיומנות בבחירת הטמפרטורה, שתשפיע על כל אחד מהמרכיבים שהזכרנו בצורה שונה. אם אתם מתחילים בתחום, מומלץ להתחיל עם טמפ' נמוכות ולאט לאט להתאם את ווסת הטמפרטורה.

השיקול פה הוא אמת הרטיבות של התפרחת. ככל שהיא לחה יותר כך תתאדה לאט יותר ולכן התחילו בטמפרטורות נמוכות. ולהפך: אם התפרחת שלכם יבשה היא יכולה לבעור כבר בטמפ' של 210 מעלות צליוס ואנחנו ממש לא רוצים להגיע לשם. עלו בקפיצות של בין 15-10 מעלות בכל פעם ואל תשכחו לטעום ולהפנים. במכשירים החדשים של וופורייזרים תוכלו למצות באופן מדורג את החומר על ידי הפעלה של תוכניות אוטומטית.

כאשר מגיעים לטווח טמפ' שנע קרוב ל-220 מעלות צלזיוס הגעתם לרמה שיש סיכוי שהחומר שלכם עוד מעט בוער. אתם תראו שהעשן גדול ביחס למינון האדם וזה הזמן להוריד את הטמפרטורה ולהגן על החומר. לא כדאי להגיע למצב בערה שיוסיף טעם שרוף לארומה העשירה שמתקבלת באידוי וגם יכול לגרום לנזק בלתי הפיך למכשיר האידוי.